1 av 4
Midsommarblommor från Antnäs förgyllde den lilla midsommarbuffén.
2 av 4
Lennart Zätterqvist och BrittMarie Brännström i radiostudion på midsommarafton.
3 av 4
Åke Åström från Kunoön tidigare i vår. Foto: Privat.
4 av 4
Wilma och Ville Makslahti

Midsommarmorgon - ingen vanlig morgon

Åke Åström om midsommar på Kunoön
4:30 min

Midsommarafton i P4 morgon, då kom gäster som tidigare varit med i morgonprogrammet på besök. En lätt midsommarbuffé dukades upp till Tova och Johans stora glädje.

Britt-Marie Brännström och Lennart Zätterqvists trädgård i Antnäs har blivit en radioträdgård. Under våren har P4 Norrbotten gjort besök för att se vad som händer, och mycket har hänt under våren. På midsommarafton kom de två på besök och med sig hade de sju sorters blommor från trädgården.

Wilma och Ville Makslahti, syskonen från Fällträsk, har under året hörts i P4 på fredagar. På midsommarafton hade de klivit upp tidigt för att gästa Tova och Johan och äta lite jorbubbar och berätta vad midsommar innebär de för dem.

Under morgonen fick P4 lyssnarna också höra hur Åke Åström och hans familj ska fira midsommar på Kunoön i Luleå skärgård. Åke bor med sin fru på ön året runt och till midsommar samlas flera generationer och leker och har skoj.

Midsommar är ju också den stora mathelgen och mat är ju Johan Laitis specialité. Han är kocken från Haparanda som tagits ut till juniorkocklandslaget och som ska laga mat i TV 4 under sommaren. Till P4 morgon kom han för att berätta om framtiden och midsommarmat.

Det här är Wilma och Ville

Syskonen Wilma och Ville Makslahti är 11 och 10 år och bor i Fällträsk utanför Luleå med sin mamma, pappa, hundar, hästar och kanin. De hörs i P4 Morgon i Norrbotten varje fredag morgon klockan 7.15, då de delar med sig av sina funderingar kring smått och stort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".