Blomrabatterna i Antnäs prunkar.

"Nu vill jag det ska stanna upp"

"Jag har börjat ta upp växter"
11 min

Trots en gråtrist och fuktig vecka så börjar allt fler blommor att blomma i rabatterna i Antnäs. Det blommar så mycket att nu får det stanna upp ett tag, menar de som äger trädgården.

– Nu vill jag att det ska vänta och stanna upp ett tag, säger Britt-Marie Brännström när hon tittar ut över rabatterna. Jag tror det är tidigare i år än förra året, säger hon och slänger ett öga mot pionerna som de flesta står i full blom.

Annars har det två trädgårdsentusiasterna Britt-Marie Brännström och Lennart Zätterqvist tagit det ovanligt lugnt de senaste dagarna. De har till och med haft några lediga stunder då de lämnat grönskan för att göra andra saker.

Under veckan har växterna nu börjat nå full storlek och de har också börjat fundera över om det är träd som ska grenas ur, blommor som ska flyttas eller annat som ska göras för att det ska bli som de vill.

För just det arbetet ska göras de kommande månaderna:

– Det är nu i Juli, Augusti och September som kan ska flytta eller ändra saker i trädgården. Det är nu man ser vad som behöver göras och det är också nu det är lämpligt att göra, säger Britt-Marie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".