Silver och brons till Vittjärvstjejerna

Vittjärvsåkarna Stina Grenholm och Ida Vikström-Holmgren har all anledning att vara nöjda efter helgens skidorienterings-SM i Boden. Ett silver och ett brons till dem var blev utdelningen.

Det gick bra för de hemmaåkande damerna i helgens skidorientering. I lördagens långdistanslopp tog Stina Grenholm silver och Ida Vikström-Holmgren brons. Segrade gjorde Marie Lund som tävlar för Fältjägarnas IF, som även vann söndagens kortdistans. Där tog Stina Grenholm silvret och Ida Vikström-Holmgren bronset.

– Idag gick det ganska bra för mig, jag tyckte inte att jag gjorde några större orienteringsmissar. Men Marie var bra idag, säger Ida Vikström-Holmgren efter söndagens lopp.

För de norrbottniska herrarna gick det inte lika bra. Magnus Lindmark, bäste norrbottning, tävlar för IFK Kiruna kom på en sjätte plats i lördagens långdistanslopp och på en sjunde plats i söndagens kortdistanslopp.

– Det var en väldigt bra inledning, det gick oerhört bra första halvan av banan. Men jag kroknade lite på slutet och kunde inte riktigt hålla tempot, säger Magnus efter söndagens sjundeplats.

Vann gjorde Johan Granath, han tävlar för Domnarvets GOIF.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se