Cape East efter branden. Foto: Filip Hannu / Sveriges Radio.

Cape East kan få nya ägare

Akelius vill hitta köpare till hela Cape East
1:34 min

Spaanläggningen Cape East i Haparanda är nu till salu. Efter flera turer ska nu hela anlänningen säljas och fastighetsägaren Akelius tror på en snabb försäljning.

– Kanske efter sommaren har vi hittat en köpare som kan driva det vidare som det var tidigare, säger Sverigechefen Lars Lindfors.

Det var den 24 juli förra året som köket på anläggningen Cape East brandhärjades. En vecka senare meddelade ägarna att hela anläggningen skulle stängas och ett 50-tal anställda varslades.

Beskedet kom som en överraskning för de berörda eftersom ägaren Roger Akelius några månader tidigare hade meddelat att han skulle satsa 80 miljoner kronor på en utbyggnad. Men i stället för utbyggnad blev det nedläggning och i september stängdes allt. I maj i år meddelade ägaren att hotelldelen skulle monteras ner och säljas i delar men nu är planerna ändrade och nu ska hela anläggningen säljas. Vad priset är vill inte Lars Lindfors inte säga.

– Jag går inte ut offentligt med prislappen för det är så beroende av vem som köper och hur affären kommer att se ut.

När det handlar om framtiden för Cape East så har Lars Lindfors, trots de turer som varit, stora förhoppningar om att de ska hitta en ägare och att anläggningen ska drivas vidare.

– Med det intresse som finns från bygden och de utmärkelser som anläggnigen fått har jag stora förhoppningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".