Lydia Karlefors återvänder till Luleå och Northland basket. Foto: Sara Andersson/Sveriges Radio

Lydia Karlefors åter till Northland basket

Luleåfostrade Lydia Karlefors gör come back i Svenska ligan eftert tre års spel i Frankrike och ansluter till Northland Basket i augusti. Lydia som är uppvuxen i Sunderbyn ser fram emot att flytta hem till Luleå igen.

-- Det ska bli jättekul att komma hem och spela för Northland Basket igen. Jag ser verkligen fram emot att ha Jens Tillman som tränare och jag känner många av spelarna sen tidigare, säger Lydia Karlefors.

– Varje gång jag kommer hem inser jag vilken bra basketstad Luleå är och det ska bli kul att få spela under de goda förutsättningarna som staden och klubben erbjuder.

Lydia Karlefors spelade senast med Northland säsongen 2009-2010. Sedan dess har hon spelat med Lyon Basket Feminin i ett år och sedan för AS Villeurbanne i två år. Lydia är 178 cm lång och spelar framförallt på position tre.

– Jag kommer ihåg Lydia det sista året hon spelade i Northland och gillade hennes spel väldigt mycket. Hon är en otroligt välskolad basketspelare som hela tiden gör sina lagkamrater bättre. Lyda har framförallt ett bra attackspel och hittar som oftast öppningar mot korgen. Hennes attityd och träningsvilja är något utöver det vanliga. Dessutom känns det roligt att hon vill vända tillbaka till klubben efter två/tre års studier och spel i Frankrike, säger coach Jens Tillman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".