Haparanda

Inga spår efter försvunnen kvinna

Dagens letande i området kring Kärrbäck i Haparanda har inte gett något resultat och letandet efter den 74-åriga kvinnan kommer att fortsätta under kvällen och natten.

Det var i söndags kväll som den 74-åriga kvinnan försvann från Kärrbäck utanför Haparanda.

– Vi jobbar intensivt för att avfärda området som helt genomsökt, men vi har inte gjort några fynd under dagen, säger Jan-Olov Hjelm vid polisen i östra Norrbotten.

Polisen har fått ytterligare stöd från hemvärnet, som nu har ett 40-tal personer på plats. Övrig personal från F 21 och polisen är kvar, liksom en grupp från Missing people. Även fjällräddare, med vana att söka i otillgänglig terräng, har deltagit i dagens arbete. Polisen har fortfarande tillgång till helikopter och hundar i eftersöket.

– Söket fokuserar för närvarande på ett huvudområde med en radie på cirka tre kilometer, som är indelat i segment. Just nu pågår sök i fem av segmenten, säger Jan-Olov Hjelm från polisen i östra Norrbotten.

– Vi arbetar efter en vedertagen sökmetod som kallas MSO-metoden, och när det här huvudområdet är genomsökt fortsätter vi i nästa område som har en radie på sju kilometer.

Polisen utgår från att kvinnan fortfarande är i livet och söker enligt Lagen om skydd mot olyckor (LSO). Det finns ingen misstanke om brott i samband med försvinnandet.

– Det har kommit in en del tips under dagen och vi har följt upp dem löpande, men tyvärr har det inte lett till något genombrott. Vi är fortfarande angelägna om att allmänheten tipsar oss genom att ringa telefonnummer 114 14, säger Hjelm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".