1 av 2
20-åriga Vatchareeya Bangsuan från Boden är försvunnen sedan i lördags. Fotot är ett montage. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio och Polisen i Norrbotten.
2 av 2
Luleå

JUST NU: Nya häkningsförhandlingar av 22-åringen i morgon

Åklagarna begär förlängd häktning av den 22-årige man som misstänks för styckmord på en 20-årig kvinna i Boden. 

--Vi motsätter oss det vilket innebär att det troligen blir en ny häktningsförhandling på fredag, säger Bo Forssberg, 22-åringens advokat.

Nya uppgifter om att blod från kvinnan hittats i mannens lägenhet kommenteras inte av åklagarna som leder förundersökningen om styckmordet. När 22-åringen förhördes av polis i onsdags berördes inte några blodfläckar i lägenheten, enligt Bo Forssberg. Enligt honom har polisen inte kommit med några nya uppgifter i fallet. 

– I alla fall inget som gör att min klient ändrat sin inställning, säger han.

Blod från kvinnan har hittats i mannens bil, men det saknas fortfarande pusselbitar i utredningen för att mordet ska kunna klaras upp. Varken mordplats eller mordvapen har hittats och frågan är om åklagarna anser sig ha tillräckligt med bevis för att väcka åtal.

– Det svarar inte jag på, utan vi jobbar vidare. Frågan om åtal eller inte, det kommer vi att ta ställning till senare. Men jag tycker absolut att bevisläget är förhållandevis gott, det kan jag säga, säger Ulrika Schönbeck, kammaråklagare.

Den 20-åriga kvinnan mördades den 4 eller 5 maj. Hon troddes först vara försvunnen, men några veckor senare hittades delar av hennes kropp i ett övergivet hus. Senare hittades fler delar.

Förhandling om förlängd häktning av 22-åringen kommer att hållas i Luleå tingsrätt 14.30 på fredagen. 22-åringen kommer att vara med via videolänk från den psykiatriavdelning i Piteå där han befinner sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".