Granskning av tjänstebilar i Boden

Bråket inom socialnämnden i Boden går vidare och har nu lett till att användningen av tjänstebilar inom kommunen ska granskas.

Användningen av tjänstebilar inom Bodens kommun ska granskas. Anledningen är att kommunrevisorerna blivit ombedda att granska hur en av politikerna använder sin tjänstebil privat.

Det är socialnämndens ordförande Per Wahlström från Norrbottens sjukvårdsparti som har begärt att revisorerna ska granska hans egen bilanvändning.

Både tjänstemän och politiker ska granskas
Enligt ordförande för Bodens kommunrevisorer, socialdemokraten Britt Inger Olsson, ska det också göras en granskning av hur alla kommunens tjänstemän och politiker använder sina tjänstebilar. Granskningen kommer att göras av KOMREV.

Förra veckan fick kommunchefen Henry Magnusson ett anonymt brev där det bland annat står att socialnämndens ordförande Per Wahlström använder kommunens tjänstebil privat. Det står också att Wahlström intrigerar och skapar konflikter.

Intern konflikt
Sen i höstas har det funnits en konflikt mellan socialnämndens ordförande och socialchefen Håkan Olsson. I slutet av januari blev socialchefen sjukskriven på grund av den psykosociala arbetsmiljön.

Kommunchefen Henry Magnusson vill inte kommentera detaljerna i det anonyma brevet.

- Det visar väl bara hur tråkig situationen är, säger Magnusson.

Enligt krav från facket SKTF kommer kommunledningen att ta in en arbetsmiljökonsult för att börja komma till rätta med arbetsmiljön på socialförvaltningen.