Lennart Zätterquist och Britt Marie Brännström väntar på besökare.

Nu öppnar de trädgården för alla

"Pappa hade fina rosor"
9:35 min

Det är semestertider för många nu och många är på resa. Men några som inte åker bort den här tiden är Britt Mari Brännström och Lennart Zätterquist för det är nu som det blommar som mest i deras trädgård.

I trädgården i Antnäs är det fullt upp, mer än vanligt. Anledningen är de på söndag öppnar sin trädgård för allmänheten då de är en av flera trädgårdsentusiaster som är med i arrangemanget "Öppen trädgård".

Men trots arbetet med trädgården så hinner de reflektera över varför de har en trädgård som de lägger ner så mycket tid på:

– Det har funnits trädgårdar i  hela mitt liv. Båda mamma och mormor hade trädgårdar det är en del och tänk att få sätta sig i kvällssolen med en bok och blicka ut över det vackra, berättar Britt Marie.

För Lennarts del kommer intresset från hans far som hade en fin trädgård där det fanns fantastiska rosor men själv har han inte haft någon trädgård förrän han träffade Britt Marie.

– Ett visst intresse hade jag i grunden men inte som det är nu, berättar Lennart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".