O-ringen på Storklinten. Foto: Jonas Andersson/Sveriges Radio.
O-ringen

Nordberg tvåa i Storklintens tuffa långdistans

1:36 min

O-ringen i Boden fortsatte på onsdagen med långdistans på Storklinten. Bergnäsets AIK:s Ulrik Nordberg lyckades bäst av norrbottningarna. Han blev tvåa i H20 elit.

Långdistansen har pekats ut som en nyckeletapp för att lyckas i sammandraget i O-ringen. Ulrik Nordberg prickade in sin hittills bästa dag perfekt och sprang upp sig till tolfte plats totalt i H20 elit. Han lyfte fram den fjälliknande terrängen som en faktor bakom framgången.

– Man är van vid strukturen, även om vissa partier liknar terrängen i södra Sverige, säger Ulrik Nordberg, som var knappt sex minuter efter dagens segrare Emil Svensk.

I huvudklassen H21 vann återigen den franske förhandsfavoriten Thierry Gueorgiou, som nu är mer än fem minuter före tvåan Oleksandr Kratov i sammandraget.

På damsidan vann den lika klara favoriten Simone Niggli från Schweiz, som därmed tog in på totalledarinnan Tove Alexandersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista