PDOL´s festivalgeneral, Fredrik Johansson, presenterar de nya planerna på festivalen. Foto: Joseph Knevel / Sveriges Radio
Piteå

PDOL bjuder på ett nytt upplägg

"Det kostar pengar med festival"
1:28 min

I dag drar Piteå dansar och ler igång och i år har den populära gatufesten en lite annorlunda kostym än tidigare.

De stora artistiska dragplåstren spelar i Badhusparken, något som mött en del kritik eftersom det finns de som inte tycker om uppdelningen mellan betalande och ickebetalande besökare.

Fredrik Johansson är festivalgeneral:

– För det första är det så att vi är ett bolag, vi är inte ett kommunägt bolag, utan ett bolag som måste betala löner, staket och vi måste betala allt som kostar med att göra en festival. men vi känner ändå att vi vill ha ett visst musikaliskt utbud.

De stora akterna spelar inom det inhägnade området, där man måste betala för att komma in. Men det kommer ändå att bli mycket liv och rörelse och andra artister som uppträder även utanför det inhägnade området.

– Det är jättemycket annat som händer också, med en scen på Rådhustorget och så. Folk förstår att det kostar att ta in artister, säger Fredrik Johansson, festivalgeneral för Piteå dansar och ler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".