Jenny Ejeblad intervjuas av programledaren Thomas Deutgen i länsfinalen i Svensktoppen Nästa 2013. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Jenny Ejeblad Veckans Färsking

Den här veckan bjuder en ung talang från Kiruna på låten "Förlåt". Och inte nog med det - den här veckan fyller hon även 16 år gammal.

Jenny är en 16-årig Kirunatjej som sjungit så länge hon kan minnas och hon har alltid varit intresserad av musik. Många gånger har hon fått höra att hon har en unik röst.

För ett år sedan blev hon äntligen av med sin scenskräck och nu älskar hon att stå på scen. Bakom låten "förlåt" finns låtskrivarna Johannes Timander från Kiruna och Fredrik Wikner från Järna. De träffades på en yrkeshögskola för låtskrivare i Örnsköldsvik som heter Musikmakarna. Främst skriver de popmusik, men jobbar även med andra genrer. I P4 Norrbotten hörs alltså deras låt "Förlåt" framförd av Jenny Ejeblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista