Terje Anderassen, VD GoExcellent. Foto: Emilia Traneborn / Sveriges radio

Företag i Piteå varslar 70 personer om uppsägning

"Vi blev helt tagna på sängen"
1:12 min

Igår varslade callcenter-företaget GoExcellent i Piteå om framtida uppsägningar efter att en av deras stora kunder Microsoft sagt upp avtalet med företaget. Ett 70-tal medarbetare arbetar i dag med Microsoft-uppdraget i Piteå och deras framtid är oviss.

– Det blev tyst helt enkelt och sedan förklarade de vad det innebar och att det inte handlade om att vi hade gjort något fel, säger en medarbetare på företaget om hur människor reagerade på beskedet.

Även för ledningen kom beskedet från Microsoft som en chock för ungefär en vecka sedan.

– Vi blev tagna på sängen faktiskt. Det är helt klart att det här beslutet togs högt upp i företagets organisation eftersom vi inte hade fått någon information om det tidigare, säger VD Terje Andreassen.

Företaget som varslar finns i hela Norden och har ett 40-tal kunder. I dag arbetar 100 personer för Microsoft-uppdraget och av dem sitter 70 personer i Piteå.

– I ett större perspektiv är det inte så stort, men ur ett Piteå-perspektiv är det ett av de större uppdragen så det klart att det kommer påverka oss här. Viss uppsägning kommer det att bli på grund av arbetsbrist, det är klart, men inte hur många det blir, säger Terje Andreassen.

– Det känns ju tråkigt på något sätt. Man har ju jobbat sida vid sida med många av de som är drabbade. Allt känns väldigt ovisst just nu, säger en medarbetare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".