Thorbjörn Carlsson är journalist på Piteå Tidningen och bevakade Thomas Quick-fallet med 15-årige Charles Zelmanovits från Piteå. Foto: Linnea Luttu, Sveriges Radio

Sture Bergwall - Sveriges största rättskandal

8:27 min

Thorbjörn Carlsson, journalist, minns hur det var när han bevakade Quick-fallet i Piteå i början på 90-talet. Lyssna på ett samtal om Sveriges största rättskandal.

Det handlar om en händelse som berör hela landet - morden som Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, först erkänt och dömts för. Sedan tog han tillbaka erkännandena.

Idag (onsdag) beslutades att åtalet läggs ned i det sista Quick-fallet som handlar om 15-årige Charles Zelmanovits från Piteå som försvann år 1976 (37 år sen).

Detta innebär att Sture Bergwall nu anses oskyldig till alla de 8 mord han dömts för.

Thorbjörn Carlsson är journalist på Piteå Tidningen och han bevakade fallet med den försvunne pojken Charles Zelmanovits. En kväll år 1976 försvann han, 15 år gammal, och kvarlevorna hittades först 17 år senare. 1994 dömdes Sture Bergwall för mordet. Tjorbjörn Carlsson minns hur det var i början på 90-talet. Lyssna på ett samtal om en rättskandal i vår tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista