Piteå

Ett lugnare PDOL än förra året

Piteå dansar och ler tog slut i söndags. Nu kommer polisens preliminära sammanställning som visar att antalet brott minskat i år jämfört med förra året.

- -Jag upplever att årets festival har varit en lugnare tillställning än tidigare, vilket är glädjande. En god samverkan mellan polis och ordningsvakter har varit en framgångsfaktor, säger Ulf Eriksson, polisens insatschef under Piteå dansar och ler.

Förra året omhändertogs 70 personer enligt lob, lagen om omhändertagande av berusade personer, och i år är den siffran nere på 38 personer. Fem av dem var under 18 år. Förra året anmäldes också 10 fall av hot mot tjänsteman - i år är den siffran nere på 2.


– Det har inte varit några större händelser under Piteå dansar och ler.  Trenden från övriga festivaler sommaren 2013 verkar ha hållit i sig, med mindre fylla och färre brott, säger Anette Nilsson, kommenderingschef för polisens arbete under sommarfestivalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista