1 av 3
På vildmarkslägret i Klockarträsk byggs lägret upp av deltagarna själva. Foto: Kerstin Janemar / Sveriges Radio.
2 av 3
Daniel Berggen i rött med kompisarna Kevin Carmenholt, Oskar Bergman och Viktor Berggren är några av de 240 scouter på plats i Klockarträsk. Foto: Kerstin Janemar / Sveriges Radio.
3 av 3
Marianne Hellgren är lägerchef för vildmarkslägret i Klockarträsk. Foto: Kerstin Janemar / Sveriges Radio.

Vildmarksläger i Klockarträsk - en 30-årig tradition

"Sväva tre meter över älven ..."
1:28 min

I skogarna mellan Piteå och Älvsbyn arrangeras i dagarna ett vildmarksläger för scouter. Drygt 240 deltagare är på plats i Klockarträsk för att fram till på söndag bo i tält och ha aktiviteter.

– Vi går och väntar på att scoutkiosken ska öppna, fast egentligen bygger vi upp köket och ska snart sätta upp tältet, säger Daniel Berggren från Piteå och skrattar.

Lägret arrangeras av EFS, det vill säga Evangeliska fosterlandstiftelsen, som är en del av Svenska kyrkan. Barnen på lägret ska förutom bada och paddla även genom rollspel lära sig hur det kan vara att vara flykting.
Det kommer också att arrangeras ett vildmarksäventyr.

– Hela trapperspåret avslutas med att barnen får åka över älven i en linbana. Sväva tre meter över älven och bara susa fram, det är fantastiskt, säger Marianne Hellgren, en av dom som anordnar scoutlägret i Klockarträsk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".