1 av 2
Eva-Linnea Eriksson är ordförande för Luleås Konstförening som anordnar Konst i det gröna. Foto: Linus Nygren/Sveriges Radio.
2 av 2
Konstnären Kicki Söderholm stället ut för fjärde året i rad på Konst i det gröna. Foto: Linus Nygren/Sveriges Radio.
Luleå

Konst i det gröna

"Man får så mycket respons"
1:35 min

Under helgen pågår konstevenemanget Konst i det gröna. 89 konstnärer, amatörer och proffs, ställer ut sina verk på Kronanområdet i Luleå med himlen som tak och det bjuds på allt från tavlor till tygkonst och skulpturer.

– Det finns något för alla på Konst i det gröna, och det är väldigt varierande konst. Vissa har varit konstnärer väldigt länge, vissa har precis börjat med konst, men även barn ställer ut konst under årets evenemang, säger Eva-Linnea Eriksson, ordförande i Luleå Konstförening.

Utställningen håller till på Kronanområdet och arrangörerna hoppas på bra väder, annars rekommenderar de besökarna att ta med paraply om de vill hålla sig torra medan de tittar på konst.

– Det roligaste är att få möta alla människor som tittar på ens konst, jag tycker det är oerhört kul att få respons på mina tavlor! Säger Luleåbon Kicki Söderholm som ska ställa ut på Konst i det gröna för fjärde året i rad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".