Agne Widholm, statens haverikommission

Rapport om Herculesolyckan väntas i september

1:13 min

Haverikommissionens rapport om Herculeskraschen i Kebnekaise väntas komma i september. Just nu är den ute på remiss hos berörda myndigheter och organisationer. 

Haverikommissionen får in remissvaren i slutet av augusti. Det handlar om en kvalitetssäkring, säger Agne Widholm som är utredningsledare i Statens haverikommission.

– Det handlar framför allt om att vi vill ha ett kvitto på att det vi har hämtat in har vi uppfattat på ett riktigt sätt. Själva analysen och ställningstagandet är sådant som vi förbehåller oss rätten att dra utifrån de uppgifter vi har fått.

Det handlar om det norska Herculesplanet som kraschade i Kebnekaise den 15 mars 2012. Utredningen har kostat mer än 11 miljoner kronor och haverikommissionens slutrapport om händelsen har dröjt.

– Jag ska inte säga svår, men det har ändå varit en ganska komplicerad utredning och det är många olika delar i den som har tagit tid, säger Agne Widholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista