Johan Piribauer. Foto: Jerry Porsbjer.

Johan Piribauer är Veckans färsking

Stranden heter Veckans fäsking med Johan Piribauer från Arvidsjaur.

Johan Piribauer, född 1963, Arvidsjaur, skriver och framför melodisk musik som är en mix av vispop, pop och progg med folkmusikinfluenser på svenska. Hans musik beskriver ofta livet uppe i norr och genomsyras ofta av samhällskritik.

Johan Piribauer har hittills under sin karriär arrangerat mer är 1000 konserter för sitt eget och många andra band. Han har turnerat i många av världens länder.

Sedan 1994 arrangerar han och Kulturföreningen Inlandskult "Musik vid Inlandsbanan", som är konserter på stationerna i Arvidsjaur och Moskosel för Inlandsbanans resenärer.

En av Piribauers allra mest kända och spelade låtar är för övrigt "Kåbdalisgubben" som handlar om en av rallarna som byggde Inlandsbanan.

Johan Piribauer är även känd som idrottsprofil i norra Sverige med skidlöpning och orientering som största grenar.

Johan Piribauer har under många år även varit kommunpolitiker och är fortfarande delvis aktiv politiker. Han är bosatt i Stockholm men i huvudsak verksam i norra Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista