1 av 4
Polisen Christer Lundgren framför det avspärrade huset i Töre. Foto: Filip Hannu/Sveriges Radio.
2 av 4
Huset i Töre där en äldre man rånades, avspärrat av polisen. Foto: Filip Hannu/Sveriges Radio.
3 av 4
Huset i Töre där en äldre man rånades, avspärrat av polisen. Foto: Filip Hannu/Sveriges Radio.
4 av 4

Ingen gripen för åldringsrånen

1:17 min

Trots en stor sökinsats har polisen fortfarande inte gripit någon efter rånen i Strömsund och Töre där två äldre män tejpades fast och rånades. 

Polisen sökte under morgonen efter rånarna med ett 20-tal bilar och en helikopter. Men sökandet har inte gett några resultat och insatsen avbröts klockan 13.00 på tisdagen.

Nu fortsätter polisen med allmän och inre spaning. Förhör har hållits under dagen och nu inväntar polisen den tekniska undersökningen.

Rånen inträffade i Strömsund utanför Råneå i går kväll och i Töre vid åttatiden i morse. I båda fallen tog sig rånarna in hos äldre män, tejpade fast dem och tog sedan pengar och värdesaker.

– Vi har spaning i hela Norrbotten längs vägar och skogsvägar. Vi önskar hjälp av allmänheten med iakttagelser av okända män eller bilar, berättade Christer Lundgren, vikarierande yttre befäl i östra Norrbotten tidigare i dag.

Både den svenska och finska tullen har blivit meddelade om sökandet efter männen och polisen letar efter en ljusfärgad "Volvoliknande" bil av sedanmodell.

Ännu finns ingen klar bild av de misstänkta gärningsmännen.

– Vi har vissa signalement på två män och ett fordon, men det är lite oklara uppgifter än så länge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista