Gunilla Nordlöf, nytillträdd generaldirektör för Tillväxtverket. Foto: Lena Callne, Sveriges Radio.

Tillväxtverkets nya generaldirektör om framtidens personalfester

2:30 min

Tillväxtverket hamnade i rubrikerna och norrbottningen Kristina Lugnet fick lämna chefspositionen när media avslöjade en kostsam personalfest på Grand Hôtel i Stockholm. Nu besöker hennes efterträdare Norrbotten.

Den 1 juni tillträdde den nya generaldirektören Gunilla Nordlöf sin position. Igår var hon i Arjeplog och idag i Luleå för att besöka kontoren i Norrbotten.

– Först och främst är det viktigt för mig som ny generaldirektör att bekanta mig med mina medarbetare och få en bra bild av alla regioner och dess förutsättningar.

Frågan om de kostsamma personalfesterna är oundviklig; Grand Hôtel och personalutbildningar med champagneprovningar fick det att låta som om Tillväxtverket var en glamorös arbetsplats att arbeta på och frågan är hur nästa stora personalfest blir?

– Kommer det att bli mindre glamoröst menar du, säger den nytillträdda generaldirektören närmast retoriskt och svarar i nästa andetag på sig egen fråga:

– Vi har fokus på verksamheten. Det är min bild att vi hade det förut och det kommer vi att fortsätta med.

Ett svar som man skulle kunna tolka som att guldkanten försvinner i form av personalutveckling och interna fester, men det menar Gunilla Nordlöf att det inte finns någon risk för.

– Fokus på verksamheten handlar även om att utveckla personalen och man behöver också fira om något går bra, så det är en självklarhet att vi ska ha fester även i fortsättningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista