Talangjakten lockade en hel del besökare. Foto: Malin Winberg/Sveriges Radio.

Talangjakt om hotelljobb i Luleå

1:22 min

Idag så bjöd Arbetsförmedlingen tillsammans med Clarion Hotel Sense i Luleå och Pite Havsbad Group in till en lite annorlunda rekryteringsträff. Omkring 500 personer hade anmält sig till en talangjakt för att tävla om 33 nya jobb.

Ulrica Rosén, "director of passion", Clarion Hotel Scandinavien, var en av de som var med och startade upp talangjakter för att rekrytera personal.

– Man kan inte se i ett CV om en person har passion och brinner för service. Det är så spännande när alla får chansen att visa upp sig, då kan vi få se att de som inte ens har erfarenheten passar väldigt bra in, säger Ulrica Rosén.

På plats fanns personer i alla åldrar och med helt olika erfarenheter. Helene Andersson, 48 år, tycker det är bra att det inte alltid handlar om CV.

– Jag tycker inte om själv att ställa mig på scen, men jag gör det i alla fall. Det här är en unik möjlighet, säger Helene Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista