1 av 5
A-hallen i nya Luleå Energi Arena. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
2 av 5
Håkan Lindgren, vd för Basketarenabolaget i Luleå Energi Arena. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
3 av 5
Restaurangen i Luleå Energi Arena. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
4 av 5
LF Baskets nya omklädningsrum i Luleå Energi Arena. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
5 av 5
Lite arbete återstår fortfarande i Luleå Energi Arena. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
Luleå

Äntligen invigs den nya arenan

8:33 min

Efter flera förseningar så invigs i morgon den renoverade och ombyggda Pontushallen i Luleå. Även namnet är nytt. Nu är det Luleå Energi Arena som är hemmaplan för basketlagen och träningslokal för en mängd olika utövare.

Redan vid ankomsten till arenan märker besökaren stor förändring. På framsidan har det anlagts ett litet torg och fasaden har också fått en ny skepnad.

På insidan har den stora A-hallen fått ett rejält lyft och det är inte mycket som är kvar från den gamla arenan.  Förutom nya färger, nya resultattavlor och stolar så har det öppnats upp och byggts en restaurangavdelning.

– Här kan vi ta emot 200 gäster och servera de mat som är tillagat i det nya köket, berättar Håkan Lindgren, vd för arenabolaget som har ansvar för konferens och restaurangverksamhet.

Samtliga övriga utrymmen har fått en ansiktslyftning, bland annat har elitlagen fått egna omklädningsrum där spelarna har fått egna platser och skåp.

Renoveringen och upprustningen av arenan kostar 180 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista