1 av 2
2 av 2
Prästen Mikael Sundqvist i Luleå är ansvarig för rockmässan som avslutar Kulturnatten i Luleå. Foto: Filip Hannu, Sveriges Radio.

Rockmässa i domkyrkan avslutar Kulturnatten i Luleå

1:28 min

Prästen Mikael Sundqvist har sett till att musik inspirerad av rockgruppen U2 kommer att spelas. Kulturnatten i Luleå går av stapeln nästa helg.

Det kommer att vara kultur på flera olika håll i Luleå och i domkyrkan avslutas Kulturnatten med en rockmässa. Det är Skådebanan som tillsammans med bland annat Luleå kommun och Landstingen står bakom Kulturnatten.

Tack vare prästen Mikael Sundqvist kommer musik inspirerad av rockgruppen U2 att spelas.

– Vi är inte lika medvetna om den kristna tron som vi en gång var, men tron genomsyrar mycket av det vi gör idag. Lyssnar man på U2 har man fått höra mer teologi än man anar, säger Mikael Sundqvist.

Prästen Mikael Sundqvist berättar att de vill ha rockmässan som avslutning för att samtidigt kunna uppmärksamma ungdomar att kyrkovalet sker helgen därpå.

– Det känns fint att avsluta en dag i kyrkan med att få fira en mässa i rockkonsertens form, säger Mikael Sundqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista