1 av 3
Mikaela Stridbeck, artist på Kulturnatten i Luleå. Foto: Malin Winberg, Sveriges Radio.
2 av 3
Madelene Hansson, verksamhetsledare ABF Norr i Luleå, är med på Kulturnatten i Luleå. Foto: Malin Winberg, Sveriges Radio.
3 av 3
Eva Plumppu är projektledare för Kulturnatten i Luleå. Foto: Malin Winberg, Sveriges Radio.

170 akter på 12 timmar – dags för för årets kulturnatt i Luleå

1:29 min

Drygt 170 akter på 12 timmar. Det är vad som står på lördagens program i Luleå när Kulturnatten bjuder på allt ifrån musik och dans till poesi och konst.

Kristina Häggström är en av konstnärerna som deltar och som kommer presentera en klädutställning i Kulturens Hus.

– Jag tycker det är kul att delta för att få visa upp vad jag kan, säger Kristina Häggström.

Sångerskan Mikaela Stridbeck står på scen på Kulturnattens scen för första gången. Även hon ser fram emot lördagen och tycker att det är bra att alla får möjligheten att vara med.

Vem som helst har alltså haft chansen att anmäla sig och projektledaren Eva Plumppu uppskattar att det kan komma uppemot 30 000 till Kulturnatten.

– Tidigare år har vi räknat gäster, och det kan ju vara så att många räknas dubbelt då de går på flera olika ställen, men vi räknar med flera tusen i alla fall, säger Eva Plumppu.

Nytt för i år är att Kulturnatten erbjuder syntolkning på en del av kulturhändelserna.

– Det är jätteviktigt att skicka de signalerna att i år satsar vi extra på dem med nedsatt syn så att ni får uppleva kultur på ett bra sätt, säger projektledaren Eva Plumppu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista