Air Sweden Aviations flyg som används på Nordic Air Swedens hemsida. Flyget såldes till USA 2011 Foto: Johan Nilsson / Scanpix
Arvidsjaur

Konkurs för Nordic Air Sweden

Bolaget Nordic Air Sweden, som under en kort tid flygit mellan Arvidsjaur, Skellefteå och London, har begärts i konkurs, det rapporterar Västerbottens-Kuriren. Enligt VK har bolaget begärt sig i konkurs redan förra veckan, men ingen information om detta finns ännu på bolagets hemsida.

Konsumentombudsmannen (KO) har tidigare kritiserat Nordic Air Sweden och stämt bolaget med krav om vite på en halv miljon kronor för att marknadsföra sig som flygbolag, trots att det saknar egna plan och operativ licens.

Bolaget har försvarat sig med att det finns ett samarbetskontrakt med annat flygbolag som har tillstånd, plan och övrig organisation.

På hemsidan flyswedish.eu finns information som konstaterar att bolaget Nordic Air Sweden AB ställer in samtliga nu planerade reguljära flygningar, på grund av bristande kundunderlag. Bolaget utlovar att samtliga bokade passagerare ska återfå sina pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista