Frågor och svar om Publiknätverket

De vanligaste frågorna om Publiknätverket. Och svaren.

Vad är Publiknätverket?

En grupp med människor med koppling till Norrbottens län som delar med sig av sina kunskaper, erfarenheter och tips. Detta för att vi på P4 Norrbotten ska kunna göra bättre och mer angelägna nyheter och program.

Varför ska jag vara med?

Därför att dina kunskaper är viktiga för oss. Vi behöver hjälp att få veta vad som berör just dig och din vardag.

Hur fungerar det?

Du anmäler dig i ett formulär med ditt namn och dina adressuppgifter och du får svara på några frågor om dig själv. Efter det får du ett välkomstmejl och vi tar kontakt med dig när vi behöver din hjälp. Du kan när som helst ta kontakt med oss när du vill tipsa oss om något.

Måste jag vara med i radion om jag är med i Publiknätverket?

Nej, det bestämmer du själv om det skulle vara aktuellt.

Om jag är med i Publiknätverket - får jag inflytande över innehållet i P4 Norrbotten då?

Både ja och nej. Vi breddar vilka som får uttala sig i nyheterna, och får förhoppningsvis fler aspekter på en nyhet inför publiceringen. Men det är fortfarande vi som beslutar vad som ska publiceras - och hur och när det ska presenteras.

Kan man lämna Publiknätverket?

Ja, det bestämmer du enkelt själv. Skicka ett mejl till vår publikredaktör: p4norrbotten@sverigesradio.se 

Hur gör jag om jag har problem att fylla i formuläret?

Kontakta vår publikredaktör Ann-Christine Wallner-Hoppe. Ring 0920-27 53 58 eller mejla till p4norrbotten@sverigesradio.se

Kan jag uppdatera uppgifterna som jag lämnat?

Ja, mer än gärna! Ta hjälp av publikredaktören.

Tar ni kontakt med mig?

Ja, om vi ser att dina svar i formuläret stämmer med något vi jobbar med, eller om du bett oss om det vid ett tips. Vi hör också av oss om vi vill ha din hjälp eller om vi vill be dig svara på en enkät.

Hur vet jag vad som händer med ett tips?

Du får en bekräftelse när vi tagit emot ditt tips. Om vi väljer att gå vidare med ditt tips så kontaktar en reporter dig.

Vart vänder jag mig med ett tips eller förslag på vad ni kan ta upp?

Hör av dig till publikredaktören 0920-27 53 58 eller mejla till p4norrbotten@sverigesradio.se 

Kan jag vara anonym och ändå vara med i Publiknätverket?

Nej, inte för oss på redaktionen. Vi behöver veta ditt namn och dina kontaktuppgifter, som sparas i en databas. Däremot kan du vara anonym i nästa skede när vi använder den information du lämnar till oss. Som alltid omfattas du av källskyddet, som är en garanti för dig och som våra reportrar enligt grundlagen måste följa.

Om du vill lämna mycket känsliga uppgifter så kan du med fördel använda vår tjänst där du kan skicka krypterade uppgifter: Radioleaks

Vem har tillgång till uppgifterna?

Publikredaktören och ett fåtal projektansvariga på P4 Norrbottens redaktion.

När du skickar bilder till oss

Genom att skicka in din bild intygar du att du har upphovsrätten till bilden samt att Sveriges Radio får rätt att använda den i sin verksamhet. Ange din e-postadress eller telefonnummer om du vill att Sveriges Radio kontaktar dig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista