Stökig natt i Norrbotten

Den gångna natten har varit hektisk för polisen, bland annat har man fått ta emot fyra anmälningar om misshandel och två om rattfylleri.

I Övertorneå misshandlades en 20-årig man vid halv två-tiden, han hittades blodig utanför sin bostad och har kunnat lämna signalement på den misstänkte gärningsmannen.

I Luleå fick polisen larm om ett slagsmål bakom biblioteket i Gymnasiebyn. När patrullen kom till platsen där man hittade en man som uppgav att han blivit slagen i ansiktet. Av gärningsmännen fanns dock inga spår.

Även i Kiruna och Gällivare har polisen fått ta emot anmälningar om misshandel. I inget av fallen har brottsoffren fått några allvarligare fysiska skador.

Det finns inte heller några gripna eller misstänkta gärningsmän i nuläget.

Även två misstänkta fall av rattfylleri har inträffat under natten.

Strax före klockan två stoppades en personbil i Skaulo utanför Gällivare, en bil som polisen haft spaning på efter ett tips. Föraren - en 23-årig man - fördes till polisstationen och vid ett alkotest konstaterades att han hade över motsvarande en promille alkohol i blodet.

23-åringen är misstänkt för grovt rattfylleri.

Vid halv fem-tiden i morse stoppades en bil i Lappträsk i Haparanda kommun. Den kvinnliga föraren blåste även hon positivt i ett alkotest och fick följa med till polisstationen för förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista