Foto Northland Resources.

Ny ekonomisk smäll kan drabba Northland Resources

1:15 min

Gruvbolaget Northland Resources har fått förhandsbesked från kanadensisk domstol om att en grupptalan mot företaget, direktörer och styrelseledamöter för vilseledande information ska lämnas in till domstolen.

– Vi tar den här stämningsansökan på fullt allvar, med vi kommer att vänta på att vi blir formellt delgivna och sen får vi se hur vi tar frågan därifrån, säger Petter Brunnberg, som ansvarig för investerarkontakter i Northland Resources.

Flera av de personer som avses i den grupptalan som är på väg att lämnas till Ontario Superior Court of Justice är ingår inte längre i företagets ledning eller styrelse. Kraven på Northland och inblandade privatpersoner är på minst tio miljoner dollar i straffavgift och skadestånd.

– Jag kan inte kommentera beloppen. Det får våra jurister göra, säger Petter Brunnberg.

Det bolaget och inblandade makthavare anklagas för är bland annat att oaktsamt vilseledande information lämnats, att information om kostnadsökningar kommit för sent och att de inblandade personer ingått någon form av privat sammansvärjning. Käranden är de som köpte värdepapper i bolaget mellan 1 april 2012 och 23 januari 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista