Kommunledning tror på Landins Kinasatsning

Landins träföretag i Överkalix är ett gott exempel på entreprenörskap. Det tycker Överkalix kommunalråd Leif Nilsson sen Landin inlett samarbete med kinesiska företag.

I augusti invigs det visningshus som Landins träprodukter exporterat till Kina. Satsningen kan betyda en det för Överkalix kommun tror det socialdemokratiska kommunalrådet Leif Nilsson.

- Ett lysande exempel och där vi kan få en tillväxt, utveckling i Överkalix, säger han.

En stor kinesisk marknad, ett visningshus och samarbete med stora kinesiska företag. Det är pusselbitar som finns med i träföretaget Landins kinasatsning.

- Jag hoppas att samarbetet med Landin kommer att gå från litet till stort och vara länge, säger Lin Hou Wei verkställande direktör för det kinesiska företaget AVIC.

AVIC är ett av de företag som Landins inlett samarbete med.

Kinesisk byråkrati är inget hinder för det här menar Leif Nilsson och pekar på att allt skett på kort tid och att hjälp från det svenska exportrådet har haft stor betydelse. Att inte fler företag från Överkalix än Landins valt att satsa på Kina har Leif Nilsson en möjlig förklaring till.

- Jag tror ändå att det finns en viss rädsla, för vad jag har hört av företag utanför kommunen så finns det att man inte kan räkna hem det här direkt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".