Bodens IK avstår kvalspel

Bodens IK har bestämt sig för att inte delta i kvalserien till den nya hockeyallsvenskan.

På söndagen kvalificerade man sig sportsligt till kvalet i och med segern mot Teg i allsvenskans sista omgång. Men nu väljer BIK att avstå chansen att gå till den nya riksomfattande serien och spelar därmed i division I nästa säsong.

– Dels är det meningslöst att kvala till en serie man inte har råd att vara med i, dels skulle ett kvalspel öka på vårt negativa resultat. Med vår situation, när det gäller spelarkontrakt, innebär kvalspelet en nettokostnad på drygt 200 000 kronor, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Boden ersätts inte i kvalet utan serien spelas med fem lag där de två bästa går till allsvenskan. Klara är Arboga, Sundsvall och Piteå från norra allsvenskan. Förmodligen blir det även AIK (Solna) som redan är klar seriesegrare i division I B, och just nu leder Team Kiruna division I A, där segraren går till kvalet.

André Pettersson
andre.pettersson@sr.se

Tidigare:

" ... meningslöst att kvala till en serie man inte har råd att vara med i ...

Styrelsen
Bodens IK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista