Fler personer ska höras om vargjakten

Fortfarande är det fyra personer som misstänks för vargjakten i Pessinkiområdet, norr om Pajala.
Polisen har säkrat en del tekniska bevis som nu ska analyseras. När analyserna är klara kommer åklagaren Lars Magnusson att besluta om hur man ska gå vidare med förundersökningen.

Just nu är det fyra personer som misstänks för den uppmärksammade vargjakten i Pessinkiområdet norr om Pajala. Åklagaren Lars Magnusson säger att fler förhör kommer att hållas, med andra personer än de misstänkta.


- Förhören med de vi nu har som misstänkta har gett en hel del, men vad vill jag inte gå in närmare på, säger Lars Magnusson.

Det som nu kan bli avgörande är dom tekniska bevis som samlats in. Prover har skickats både till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Inte heller vilken typ av tekniska bevis som skickats för analys vill Lars Magnusson kommentera. Det kommer inte att hända så mycket med utredningen just nu. Det är provsvaren från dom tekniska bevisen som kommer att bli avgörande för hur man kommer att gå vidare med undersökningen, enligt åklagaren.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".