Veckans färsking vecka 46 2013

Älvsbyns superstar Daniel Engman

Musikalartisten och sångaren Daniel Engman från Älvsbyn gör under våren 2014 rollen som Pontius Pilatus på Sverigeturné med Jesus Christ Superstar med bland andra Ola Salo. Nu är han aktuell med sin nya singel "Om du var här" som också är Veckans färsking i P4 Norrbotten.

Daniel Engman har sina rötter i Älvsbyn där han är född och uppvuxen. Han har jobbat professionellt som musikalartist i 14 år och medverkat i ett flertal stora musikaler och musikteaterföreställningar som Rent, We will rock you, Les Miserables och Skönheten och odjuret.

Daniel Engman är utbildad på musikalartistlinjen vid Balettakademien i Göteborg under åren 1997-2000, och har sedan dess jobbat heltid som sångare och skådespelare.

Han har gett egna konserter och medverkat som solist på ett flertal större konserter, med bland annat Radiosymfonikerna i Berwaldhallen och med Dalasymfonietta i Dalhalla under ledning av Anders Berglund.

Den 7 december kommer Daniel Engman hem till Älvsbyn och ger en egen julkonsert med gästartist och musiker på Forum Folkets Hus.