FALLET VATCHAREEYA BANGSUAN - RÄTTEGÅNGEN

Polisvittne kan spräcka alibi

1:23 min

Gårdagseftermiddagens rättegångsförhandling inleddes med förhör av ett polisvittne. Åklagaren ville visa att 22-åringen har haft tid och möjlighet att placera kvarlevor i det gula huset där fynden gjordes.

Ett av de trumfkort som försvaret vill använda sig av i fallet Vatchareeya Bangsuan är att den mordmisstänkte 22-åringen omöjligt kunde ha placerat ut offrets kvarlevor i det gula huset, eftersom han stod under polisens övervakning.

Men idag berättade polisen att man under ett par dagar släppte spaningen på 22-åringen, för att istället koncentrera sig på en annan man, som också hade haft ett förhållande med Vatchareeya Bangsuan. De dagarna inträffade kort innan den mordåtalade 22-åringen greps.

De spaningsprotokoll som förts har enligt polisen felaktiga datum. I en spanings-sammanfattning från den 30 maj, framgår det att polisen spanade på den mordåtalade från och med den 18 maj. Men det ska alltså inte stämma.

– Den 18 och 19 maj har vi spanings-pm om att vi följde det andra objektet, säger polisvittnet.

Åklagaren vill bevisa att 22-åringen har haft tid och möjlighet att placera kvarlevor i det gula huset där fynden gjordes, utan att ha polisens ögon på sig. Men biträdande försvarsadvokat Carolina Holmberg ifrågasatte protokollens riktighet och värde för bevisningen.