Fyndplatsen, där den mördade kvinnans kvarlevor återfanns av en grupp från Missing People. Foto: Elin Lindkvist / TT
FALLET VATCHAREEYA BANGSUAN - RÄTTEGÅNGEN

Polisvittne kan spräcka alibi

Felaktiga datum i spaningsprotokollen
1:23 min

Gårdagseftermiddagens rättegångsförhandling inleddes med förhör av ett polisvittne. Åklagaren ville visa att 22-åringen har haft tid och möjlighet att placera kvarlevor i det gula huset där fynden gjordes.

Ett av de trumfkort som försvaret vill använda sig av i fallet Vatchareeya Bangsuan är att den mordmisstänkte 22-åringen omöjligt kunde ha placerat ut offrets kvarlevor i det gula huset, eftersom han stod under polisens övervakning.

Men idag berättade polisen att man under ett par dagar släppte spaningen på 22-åringen, för att istället koncentrera sig på en annan man, som också hade haft ett förhållande med Vatchareeya Bangsuan. De dagarna inträffade kort innan den mordåtalade 22-åringen greps.

De spaningsprotokoll som förts har enligt polisen felaktiga datum. I en spanings-sammanfattning från den 30 maj, framgår det att polisen spanade på den mordåtalade från och med den 18 maj. Men det ska alltså inte stämma.

– Den 18 och 19 maj har vi spanings-pm om att vi följde det andra objektet, säger polisvittnet.

Åklagaren vill bevisa att 22-åringen har haft tid och möjlighet att placera kvarlevor i det gula huset där fynden gjordes, utan att ha polisens ögon på sig. Men biträdande försvarsadvokat Carolina Holmberg ifrågasatte protokollens riktighet och värde för bevisningen.

Mer om Fallet Vatchareeya Bangsuan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".