Fallet Vatchareeya Bangsuan - rättegången

”Kan mycket väl vara mordvapnet”

1:27 min

En så kallad skölp kan ha varit vapnet som dödade Vatchareeya Bangsuan. Det är ett stämjärnslikanden verktyg med en u-formad egg och som passar in i den skadebild som fanns på mordoffrets kropp. 

En kompis till den åtalade 22-åringen vittnade om att han sett just ett sådant verktyg hemma hos den misstänkta mördaren.

– Vi tycker hans beskrivning stämmer bra överens med de skador som finns på offrets kropp, säger Anna Bergström.

Är det mordvapnet som vittnet sett hemma hos 22-åringen?

– Det kan det mycket väl vara.

Åklagarduon Anna Bergström och Ulrika Schönbeck sa efter tisdagens förhandlingar, den sjätte och sista rättegångsdagen, att de är övertygade om att bevisen mot 22-åringen kommer att räcka för en fällande dom.

– Det finns mycket som pekar på varför 22-åringen sak dömas för mordet. Exakt vad vi kommer att lägga fram i våran slutplädering får ni höra på fredag, säger åklagare Anna Bergström.

Alla bevisen och vittnesmålen är uppe på bordet och bara slutpläderingar återstår. För 22-åringens försvarare  har det handlat om att så tvivel och advokat Bo Forssberg tycker de lyckats väl med just detta.

– Vi är nöjda med det som framkommit de här rättegångsdagarna. Jag tycker vi har lyckats bevisa att utredningen gjort väsentliga missar, att den tekniska bevisningen har flera brister och att min klient har en sådan personlighet och funktionshinder att det är mycket otroligt att han är gärningsman.