Luleå

Första mannen i förening mot ätstörningar

1:26 min

Förra veckan berättade vi att Frisk och Fri, Riksföreningen mot ätstörningar i Luleå, kommer att överleva tack vare ett tillskott av aktiva medlemmar. Och nu kan Frisk och Fri även presentera den första mannen som kommer arbeta i föreningen.

– Han har varit med om sjukdom på väldigt nära håll under många år och han vet hur det är att ha barn samtidigt som sjukdomen flyttat in i hemmet, berättar Frisk och Fris ordförande Jenny Larsson.

Fredrik Larsson heter han, den första mannen som alltså kommer finnas tillgänglig i Riksföreningen mot ätstörningar i Luleå. Fredrik Larsson kommer ansvara över anhörigtelefonen som kommer vara öppen vid särskilda tider eftersom han även har sitt jobb på SSAB att sköta. Och han ser mycket fram emot sin uppgift i föreningen.

– Det känns jättebra att kunna hjälpa till. Jag vet ju vad det förhoppningsvis kommer betyda i framtiden att det finns en man som andra män kan kontakta, säger Fredrik Larsson.

Anhörigtelefonen har varit på vila ett tag eftersom föreningen varit nedläggningshotad men inom några veckor är det tänkt att telefonen ska vara i gång igen och då är det alltså Fredrik som kommer svara  Och han vill redan nu passa på att uppmana fler killar och män i Norrbotten att engagera sig

– Att kunna hjälpa någon är det som är roligt, tveka inte, engagera er, uppmanar Fredrik Larsson.

Vi måste ju avslöja att det är din man Jenny Larsson, som du värvat till föreningen?

– Ja det känns stort för han vet hur mycket det här betyder för mig och han räddar lokalavdelningen mycket för mig skull tror jag, säger Jenny Larsson.