Wilma och Ville funderar kring katastrofen på Filippinerna

5:05 min

Wilma och Ville Makslahti delar varje fredagmorgon  med sig av sina tankar och funderingar kring aktuellt ämne. Idag får vi höra hur de tänker kring katastrofen på Filippinerna.

– Det är fruktansvärt det som händer, det är ju flera tusen människor som dör. Tänk om vi skulle ha bott där, säger Wilma.

Lillebror Villes tankar går till de barn som förlorat sina föräldrar.

– Om det varit mina föräldrar som dött skulle jag bli jätteledsen, säger Ville som också tror att ett bra sätt att hjälpa är att ge barnen nya hem.

– Jag tror man ska hjälpa till att bygga nya hus och ge barnen nya föräldrar för det är ju inte så kul att hamna på barnhem.

Det här är Wilma och Ville

Syskonen Wilma och Ville Makslahti är 11 och 10 år och bor i Fällträsk utanför Luleå med sin mamma, pappa, hundar, hästar och kanin. De hörs i P4 Morgon i Norrbotten varje fredag morgon klockan 7.15, då de delar med sig av sina funderingar kring smått och stort.

Mer Wilma och Ville

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.