Fallet Vatchareeya Bangsuan - rättegången

Åklagarna yrkar på livstids fängelse

2:37 min

Åklagarna yrkar på livstids fängelse för den 22-årge man som åtalats misstänkt för mordet på 20-åriga Vatchareeya Bangsuan från Boden. Åklagarna anser också att mordet kan ha skett i 22-åringens lägenhet.

Åklagarna har tidigare varit skeptiska till att Vatchareeya Bangsuan från Boden kan ha dödats i den åtalade 22-åringens lägenhet, men under slutpläderingen öppnar de upp för den möjligheten. De vill att han döms till livstids fängelse för mord.

Anledningen är att obduktionen av kvarlevorna visar att hon utsatts för yttre våld mot halsen och att de första stickskadorna kan ha gett enbart inre blödningar och lämnat få eller inga blodspår i läghenheten.

Åklagarna är övertygade om att styckningen gjorts någon annanstans och att den är gjord av en person som inte är kunnig inom området.

Den åtalade 22-åringen är både fysiskt och psykiskt kapabel att utföra ett sådant dåd, hävdar åklagare Ulrika Schönbeck. Hans funktionshinder kan snarare ha varit en hjälp istället för ett hinder, enligt henne.

Ulrika Schönbeck avslutade slutpläderingen i rättegången med att hävda att den åtalade 22-åringen uppsåtligen har mördat, styckat och flyttat Vatchareeya Bangsuans kropp.

Åtgärderna efter döden skärper allvaret i gärningen.

Åklagarna yrkar på livstids fängelse och att 22-åringen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.