Norrbotten

Var tredje i äldreomsorgen vill sluta

1:23 min

Många av Kommunals medlemmar i äldreomsorgen upplever stress och att bemanningen på arbetsplatsen är låg. I Norrbotten vill nästan var tredje byta jobb.

Det visar en undersökning som fackförbundet Kommunal har gjort bland sina medlemmar.

I Norrbotten svarar 29 procent att de inte vill vara kvar i yrket om tre år, vilket är en högre andel än riksgenomsnittet som är 22 procent.

– Det är väldigt stressigt ibland. Det är lite folk och mycket kunder. Det blir stressigt helt enkelt, du räcker inte till fast du försöker, säger Emma Rantatalo som jobbar inom hemtjänsten i Kiruna.

Hon har jobbat inom äldreomsorgen i fem år och hon upplever att det är svårt att få tag i vikarier och folk som vill stanna en längre tid.

 Kommunal har tittat närmare på hur medlemmarna upplever arbetsmiljön. I en undersökning som genomfördes hösten 2012 intervjuades drygt 5 700 personer från hela landet. Svarsfrekvensen var 75 procent.

Elisabeth Hansson som är socialchef i Kiruna kommun reagerar så här på rapporten:

– Jag blir inte förvånad över att man upplever det stressigt och låg bemanning. Vi ser inte att kundbemanningen i sig är låg, vi jobbar med resursfördelningssystem. Men jag tror mig veta att man upplever situationen stressig eftersom vi har svårt att få vikarier när det behövs. Vi har ju i Kiruna en låg arbetslöshet, säger Elisabeth Hansson.

Men Emma Rantatalo har trots allt inga planer på att sluta.

– Nog ska jag fortsätta några år till. Jag trivs med mitt jobb egentligen. Det är jätteroligt. Det är just stressen och att man inte räcker till som är jobbigt, säger hon.