1 av 2
Frölundas Daniel Alfredsson gör 3–0.
2 av 2
Thomas ”Bulan” Berglund.

Luleå Hockey på väg ut

Luleå förlorade även med tredje kvartsfinalen hemma mot Frölunda på tisdagen. Med 5–0. Därmed kan säsongen vara över för Luleå efter bortamatchen på torsdag där överlägsna Göteborgslaget kan vinna fjärde raka i bäst av sju.

En match med helt annan karaktär än de två första kvartsfinalmatcherna mellan lagen. Det hårda fysiska spelet lyste med sin frånvaro, och utvisningarna var få.

Båda lagen radade upp massor av fina chanser, men det var Frölunda som fick målen med sig. När Luleå fick chansen stod muren Henrik Lundqvist i vägen.

– De har ju en målvakt som är en av världens bästa och det är svårt när de får 1–0 att komma tillbaka. Vi försöker i andra men istället får de in två gansla enkla mål. Sedan dör vi, tyvärr, sa Luleås Thomas ”Bulan” Berglund.

Hemmalaget visade mest vilja i matchen, och spelarna slet kopiöst. Men det räckte inte för att rubba årets guldfavoriter.

Frölunda spelade inte på topp, och bjöd på en del misstag i egen zon, men den nivån räckte ändå till en komfortabel seger i den tredje kvartsfinalen.

Luleå saknade avstängde Jaroslav Obsut, knäskadade Jonas Rönnqvist och strax innan matchstart lämnade även Niclas Wallin återbud på grund av influensa.

Nu leder Frölunda med 3–0 i matcher och kan avgöra kvartsfinalserien hemma i Göteborg på torsdag. Men ”Bulan” Berglund tror att det finns en möjlighet för Luleå att vinna då:

– Vi låg under med 3–0 i matcher även mot Färjestad i fjol och då vann vi i fjärde borta och hade dem i gungning i femte.

SR Norrbotten/TT

Luleå–Frölunda 0–5 (0–1, 0–2, 0–2)
Första perioden: 0–1 (0.37) Jonas Johnson (Tomi Kallio, Ronnie Sundin).
Andra perioden: 0–2 (13.48) Daniel Alfredsson (Christian Bäckman), 0–3 (16.06) Daniel Alfredsson (Jonas Johnson).
Tredje perioden: 0–4 (11.47) Niklas Andersson (Tomi Kallio, Ronnie Sundin), 0–5 (18.35) Niklas Andersson (Daniel Alfredsson, Sami Salo).
Skott: 30–24 (12–11, 10–8, 8–5).
Utv; Luleå: 4x2. Frölunda: 7x2.
Domare: Robert Lahti, Västerås.
Publik: 5 287.

Tidigare:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".