Gunnar Eikeland, Anne Karlenius, Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.
Luleå

Här är Yvonne Stålnackes dream team

"Jag kommer jobba mycket utåtriktat"
1:24 min

I dag presenterade Luleås nya kommunalråd Yvonne Stålnacke (S) de nyckelpersoner som blir hennes närmaste medarbetare när hon tagit över efter Karl Petersen.

– Jag kommer att jobba oerhört mycket utåtriktat mor medborgarna föra att utveckla Luleå till en bra plats att bo på, säger Yvonne Stålnacke (S).

Hennes dream team är en fyrklöver där det andra kommunalrådet Niklas Nordström (S), kommunchefen Anne Karlenius och koncernchefen för Luleås kommunföretag Gunnar Eikeland ingår. De fyra ska jobba mycket nära varandra för att klara av att skapa en multikulturell kommun som drar till sig nya invånare.

Bostadsbyggande, utbildning och genomtänkt generationsväxling  i kommunens verksamhetsområden är avgörande för tillväxt och för företagsetableringar.

– Det är många bostäder som ska byggas för att vi ska kunna ta hand om de 10 000 nya lulebor som vi ska få på sikt. Ska vi klara det måste vi få hit andra företag som idag inte är verksamma i Luleå, säger Niklas Nordström, som blir huvudansvarig för tillväxtfrågor.

– För att klara generationsväxlingen behöver vi anställa omkring 600 personer per år, säger kommunchefen Anne Karlenius.

– Tillväxtfrågor är inte bara bostäder och näringsliv, det är också bra skolor och bra äldreomsorg. Det måste fungera för att nå'n ska vilja bo i Luleå, säger Yvonne Stålnacke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".