1 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
3 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Luleå

LF Basket kunde äntligen vinna

1:48 min

Efter två knappa förluster kunde LF Basket vinna mot bottenlaget KFUM Nässjö på fredagskvällen. Den för Luleålaget så viktiga matchen slutade 103–85.

Det var i den tredje perioden som LF Basket kunde rycka till sig en ledning. Luleås bästa poängplockare Christopher Ryan konstaterar att det som LF gjorde i början på den tredje perioden var att:

– Vi taggade till och började spela hårdare, mer effektivt och kämpade mera.

Nässjö försökte i den fjärde perioden men kom aldrig i kapp.

– Som tur är får de ju bara en liten run på tio poäng i fjärde perioden, säger Christopher Ryan.

I matchinledningen tog LF Basket kommandot direkt och med fyra minuter kvar av första perioden tog KFUM Nässjö timeout. Det gav resultat och Luleå tappade sin ledning.

Andra perioden började resultatmässigt jämnt, men stora delar av spelet höll till under LF Baskets försvarskorg där Nässjö tog många returer som sedan inte gick i.

I slutet på andra perioden drog KFUM Nässjö på sig många fouls och LF satte sina straffkast. I paus stod det 49–49.

I paus ville inte resultattavlan i Luleå Energi Arena vara med längre och spelet blev försenat med närmare tio minuter.

När spelet kom igång blixtrade LF Basket till, försvarade sin korg väl och drog dessutom ifrån. KFUM Nässjö tappade många bollar i den tredje perioden och LF kunde rycka ifrån.

Som mest ledde Luleålaget med 18 poäng under den tredje perioden.

Under den fjärde perioden spelade LF Basket för att inte tappa sin ledning, samtidigt som Nässjö kämpade för att kunna plocka in en del av underläget.

LF Basket kunde hålla undan och med två minuter kvar fick lagkaptenen lägga in den 100:e poängen för Luleålaget. LF Basket fick vinna framför ögonen på 1 877 personer i publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista