Jennie Öberg. Arkivfoto: Aleksandar Djorovic/TT.
Längdskidor

Jennie Öberg bästa norrbottning i världscupen

1:46 min

Två unga norrbottniska längdskidåkare visade fin form vid världscuptävlingarna i tjeckiska Nove Mesto. Jennie Öberg, Piteå, gick till semifinal och landslagsdebuterande Martin Bergström, Piteå, gick till kvartsfinal.

I Charlotte Kallas frånvaro var Marcus Hellner det norrbottniska hoppet vid lördagens världscuptävlingar. Men Hellner misslyckades i kvalet, blev 48:e man och utslagen.

Istället var det Jennie Öberg som imponerade. Jennie tog sig enkelt till kvartsfinal. Efter fin åkning i kvarten blev det också semifinal för henne.

- Jag försökte åka tufft i kvartsfinalen. Idag vågade jag det, jag vågade trycka på och det gick ju jättebra, konstaterade Jennie Öberg efter loppet i en intervju i Svt.

I sin semifinal blev Öberg fyra. Det räckte inte för att gå vidare till final men en slutlig sjunde plats blev det.

Damtävling vann Kikkan Randall, USA. Bästa svenska blev Ida Ingmarsdotter på sjätte plats.

Martin Bergström, Piteå, åkte riktigt bra i sin världscupdebut. Han tog sig vidare till kvartsfinal. Där orkade han inte riktigt och blev utslagen.

- Det här var lite annat än att åka juniorlopp hemma i Sverige. Nu var det ju nästan slagsmål i utförsbackarna, sa Martin Bergström till Svt Sport efter sin kvartsfinal.

Ryssen Sergej Ustjugov vann. Bäste svensk blev Teodor Peterson på sjätte plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista