Efter hotellbranden i Boden: Ett "trauma" för personalen

"Vi har hållt förhör"
1:31 min

Väktare kommer att patrullera dygnet runt på hotell Bodensia som en säkerhetsåtgärd efter måndagens två bränder på hotellet i Boden. Idag kommer också ett möte hållas för all personal på hotellet.

Två bränder inträffade på måndagen inom en timme på 11-våningshotellet Bodensia i Boden. Första larmet kom 11.37 om brand i en tvättkorg på våning fem. Branden var släckt när brandkåren kom till platsen, men på väg därifrån kom nästa larm, om en tvättkorg på våning sju.

Den branden blev mer omfattande. Nina Wikstedt är tillförordnad hotellchef och förklarar att det är oroligt för personalen.

– Det finns naturligtvis en oro och en förstämning bland personalen.

Under tisdagen kommer all personal att samlas för att få möjlighet att ställa frågor bland annat till Räddningstjänsten som också kommer vara med på mötet.

– Det här är ju trots allt ett trauma, säger Nina Wikstedt och berättar att hotellet från och med nu kommer att ha väktare som patrullerar dygnet runt tills vidare.

– Ska vi spekulera och dra det till sin spets hade vi haft den här branden nattetid och samtliga rum hade varit fyllda med gäster, så hade det kunnat få förödande konsekvenser, säger Magnus Nilsson, insatschef.

Polisen har startat en förundersökning om mordbrand.

Vid 23:30-tiden på måndagskvällen var förövaren fortfarande på fri fot. Under tisdagen kommer det göras en platsundersökning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".