Fyra ministrar har bjudits in till Jokkmokk

Jokkmokks kommun har via Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg bjudit in fyra statsråd till Jokkmokk för att besvara många av de frågor som framkommit efter förra årets medborgardialoger kring gruvprospekteringen i Kallak.

Då stod det klart att invånarna har många frågor och önskemål om svar från berörda ministrar. Det gäller näringsminister Annie Lööf (C), jordbruksminister Eskil Erlandsson (C), infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) och miljöminister Lena Ek (C).

--  Jag hoppas att ministrarna inser vikten av dessa frågor och verkligen försöker komma hit. Det här är en otroligt viktig fråga som även florerat i media. Många synpunkter har kommit fram, allt är inte bara svart eller vitt. Det finns många olika aspekter bland medborgarna, säger Jokkmokks kommunchef Anders Nygårds som postat inbjudan via mejl.

När nästa medborgardialog ska hållas beror till viss del på ministrarnas svar. Det preliminära datumet är satt till februari-mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".