Konståkaren Alexander Majorov tränar. Foto: AP Photo/Francois Mori/TT.
Konståkning

Majorov vill upprepa EM-succén

Alexander Majorov: "Det blir svårt"
3:00 min

Snart OS, men först väntar EM för Luleås konståkningsstjärna Alexander Majorov. Förra EM slutade med en sensationell sjätteplats.

– Att bli sexa igen är inte dåligt. Förra året var det inte lika många svårigheter i mitt program. Nu är det svårare, vilket ger mer poäng, säger Majorov till Radiosporten.

Tror du att du kan komma på pallen?

– Jag kan bli fyra, men kan även bli nia. Om de bästa misslyckas mer än de ska göra kan jag ha chansen på pallen.

Formen finns i alla fall där. Det visade inte minst insatsen i Dortmund för en månad sen. Då vann Alexander Majorov och besegrade bland annat den forne världsmästaren Brian Joubert från Frankrike.

Men han är lite osäker på kvadruppelhoppen.

– Jag är ganska säker, kör jag fem stycken så landar jag på tre, det är inte superbra landningar, men det funkar. När man blir taggad på stora tävlingar bör den funka jättebra. 90 procent av programmet är jag säker på, det som är kvar är kvadruppeln, men den kommer med explosiviteten man får vid tävlingar.

På torsdag eftermiddag inleds EM med kortprogrammet.

– Kortprogrammet är som lotteri, kan vara bra i bland och dåligt i bland. Man har bara tre hopp på sig och en ska vara trippelkombination. Det är jättesvåra hopp med bara tre försök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".