Arkivbild från dansprojektet Drömmar och verklighet. Foto: Mia Storm Komonen/ Sveriges Radio.

Fler unga ska lockas till dansen

Den här veckan bjuds det på dansuppvisning för länets högstadieungdomar. Ett 40-tal elever från estetisk verksamhet på dansgymnasiet i Luleå och Piteå åker på länsturné. Syftet är att locka nya elever till dansgymnasierna.

Dansen är idag en etablerad konstform i Norrbotten och har enligt landstinget som också står bakom den kommande turnén utvecklats starkt under de senaste åren.

För att uppmärksamma fler elever om att det finns dansgymnasier i Luleå och Piteå gör skolorna gemensam sak och åker på dansturné i Norrbotten. Syftet är att stärka samarbetet mellan utbildningarna samt givetvis att hitta nya elever till dansgymnasierna.

– Syftet är att nå ut till Norrbottens unga med hälsningen att alla är varmt välkomna till länets dansgymnasieutbildningar, säger Lenitha Hedqvist som är länskonsulent och samordnar dansturnen.

Ett 40-tal unga danselever från Luleå och Piteå besöker Arvidsjaur, Haparanda, Övertorneå och Kiruna med en föreställning av och med eleverna själva.

Varje uppvisning pågår cirka 30 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".