Årets kallaste dag i Luleå kliver nytillträdda VD:n in i studiovärmen för att berätta om sina visioner med Festspelen i Piteå. Foto: Lena Callne, Sveriges Radio.
Piteå

Festspelens nya vd Katarina Fallholm vill överraska

7:27 min

Betoning på klassisk musik, högkvalitativa artister och så upplevelsen av det oväntade. Det är vad nytillträdda vd:n Katarina Fallholm vill bjuda på under Festspelen i Piteå 2014.

Katarina Fallholm, själv operasångerska, brinner för den klassiska musiken som genre och i sin övertygelse om att det inte krävs förkunskap eller ett tränat öra för att få att bli berörd av klassisk musik.

– Det handlar bara om att ha ett öppet hjärta, säger den nytillträdda konstnärliga ledaren som hoppas på en stor och delvis ny publik.

Hon låter oss även ana att vd kommer att inviga och hälsa alla välkomna genom att själv ta ton.

– Under veckan kommer jag ha fullt upp med att samordna, men vid invigningen måste jag ju förstås hälsa välkommen på mitt sätt, säger Fallholm kryptiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista