Konståkning

Personbästa av Majorov i EM

Luleås Alexander Majorov gjorde en bra insats i konståknings-EM:s korta program i Budapest.

Majorov klarade bland annat den svåra kvadruppeln och trippelaxeln, med bara små missar i landningarna, och noterade nytt personbästa, 79,62 poäng,    
bara veckor före OS.

– Ibland går man ut på isen och tvivlar på sig själv: "kan jag verkligen klara det här?". Nu vet jag att jag kan klara det här. Det är bara att gå in och satsa, säger 22-åringen till TT.

Majorov ligger sexa efter det korta programmet och placerade sig före, bland andra, förre VM-guldmedaljören från 2007, Brian Joubert, Frankrike, och hans landsman Florent Amodio, EM-mästare 2011.

Det innebär att Luleååkaren tävlar i den sista och bästa startgruppen under lördagens friåkning.

– Men jag tror det blir svårt att ta medalj med tanke på vilka som ligger före honom, säger expertkommentator Filip Stiller i TV4 Sport om Majorovs chanser att förbättra sjätteplatsen som också blev hans slutplacering i förra EM.

– Det är en ny dag varje dag. Isen är hal, man kan slinta bort när som helst. Det är lätt att göra misstag i den här sporten, säger Majorov.

Insatsen på isen gjorde en supporter så glad att han kastade in ett stort mjukisdjur i form av en stor älg på isen. Bra för Alexanders hund. 

– Man brukar få något mjukisdjur, men det här har jag aldrig varit med om. Den får hunden, det blir hans nya kompis.

Den regerande mästaren, spanjoren Javier Fernandez, var starkast (91,56). Före ryssen Sergej Voronov (85,51) och tjecken Tomas Verner (83,51).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista