1 av 3
Tomas Nilsson, ordförande i IF Metall Malmfälten, höll tal under protestaktionen mot standarden på väg E10. Foto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.
2 av 3
Trots den 30-gradiga kylan hade några personer samlats på Stenbrons rastplats utanför Gällivare. Foto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.
3 av 3
IF Metall Malmfälten vill ha en säkrare E10. Foto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.

De kräver att E10:an breddas

1:39 min

Tidigare idag hölls det en protestaktion mot standarden på väg E10. Manifestationen ägde rum på Stenbrons rastplats utanför Gällivare och flera fackförbund fanns på plats.

– Våra krav är att regeringen omgående prioriterar om och satsar i sin infrastrukturplan på bland annat E10, för att i första skedet uppnå säkerhet men också att det byggs en fyrfilig alternativt trefilig väg, sa IF Metall Malmfältens ordförande Tomas Nilsson.

Flera personer trotsade den 30-gradiga kylan och samlades på rastplatsen för att lyssna på talet. Transportarbetarförbundet och Byggnads fanns också där.

Marja-Lena Lundberg, regionalt skyddsombud på Transportarbetareförbundet i Norrbotten, tyckte att manifestationen var ett bra initiativ.

Vad säger era medlemmar om E10?

– Jag träffade en busschaufför idag på fiket i Lansjärv och jag frågade vad han tycker om E10. Jag fick ett uppgivet skratt som svar. Man har gett upp, sa Marja-Lena Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista